16 Mart 2011 Çarşamba

Zencefilli Çatlak Kurabiye


Aslında bu güzel kurabiyeleri yapalı 1 aydan fazla oldu ama ancak yayınlayabiliyorum. Yine "Butik Pastacılık" kitabından güzel ve kolay bir tarif, bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum! Kullandığımız yağ vb. diğer ürünlerin farklılığınan dolayı ölçülerde oynama olabiliyor. Ben tariftekinden 30-40 gr kadar fazla un kullandım. Hamur yuvarlanabilir ama çok yumuşak bir kıvamda oluyor. Piştiğinde de dışı çıtır içi yumuşak, acıbadem kurabiyesi kıvamında bir tadı oluyor. Sable kurabiyelerden sonra bana biraz tatlı geldi ama çayın yanında nefis gidiyor, tadına bakan herkes çok beğendi :)

Malzemeler
110 gr tereyağı (Ben evde bulunan hamur işi margarini kullandım)
1 kap (200gr) toz şeker
1 yumurta
1/4 kap (60 ml) pekmez
2 kap (220 gr) un (250 gr kadar un kullandım)
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kabartma tozu (1 paket kullandım)
1/2 çay kaşığı tuz
Süslemek için toz şeker

Yapılışı
Fırını 175 dereceye ayarlayın, önceden ısınsın.
Bir kapta yağ ve şekeri birlikte çırpın.
Yumurta ve pekmezi ekleyin.
Başka bir kapta kuru malzemeleri eleyin.
Kuru karışımı pekmezli karşıma dökün ve hamuru yoğurun.
Hamurdan 2 cm çapında toplar hazırlayın ve bu topları toz şekere bulayın.
Kurabiyeleri 5 cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirin.
Tepsi içinde 5 dk bekletin, sonra tel ızgara üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder