19 Ocak 2015 Pazartesi

Kestaneli Pasta

Yeniyıla denemelerle başladım :) Beğendiğim tarifleri deneyip kendimi geliştirmeye kararlıyım, minik pembe pastanemin yolunda adım adım ilerlemece :) Bu tarif Sevgili Işıl Sözer'in Butik Pastacılık kitabından, bence harika bir kitap herkese tavsiye ederim. isteğiniz pandispanya tarifini kullanabilirsiniz, ben kremasına bayıldım ve listeme ekledim.

700 gr kestaneyi arkalarından + şeklinde çizerek haşlayın, pratik olması için 3-4 parçaya bölüp parça parça kaynatın ve hemen soyun, 
480 ml süt, 150 gr toz şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü, birarada kaynatın, içine soyulmuş kestaneleri ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin. Ocaktan alın ve sütünü sütünü süzerek bir kenera ayırın. Bu sütü daha sonra pastanın kekini ıslatmak için kullanabilirsiniz. kalan pürenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın. Püreyi inceltmek için ayırdığınız sütten biraz ekleyebilirsiniz, ben 1 yemek kaşığı kadar da toz şeker ekledim. püre tamamen soğuduktan sonra içine çırptığınız 480 ml soğuk kremayı ekleyin ve spatula ile karıştırın. Harika bir kestanli krema oluyor, tarifte ilk kat için kremadan 1/3 ünü ayırıp kestane şekeri ekliyorsunuz, ikinci kata ise kalan kremanın tümünü sürüyorsunuz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder