20 Mart 2010 Cumartesi

Enginarlı Pilav

Belgin yengemin yaptığı enginarlı pilav karşınızda :) bunun tarifini yayınlamak istedim, enginar sevenler için çok lezzetli bir yemek oluyor.
Malzemeler
2 adet enginar
4 adet taze soğan
2 su bardağı pirinç
dereotu
limon
un
zeytinyağı

2 adet enginar ayıklanır, dilimlenir, limonlu ve biraz un olan suda bekletilir, diğer tarafta taze soğanlar ayıklanır, biraz zeytinyağında sarartılır, sonra enginarlar ilave edilir, onlarda sarartılır, üzerine bir limon sıkılır, üzerini geçecek kadar suda iyice pişirilir. Enginarlar piştikten sonra üzerine 3 su bardağı su eklenir, kaynadıktan sonra 2 su bardağı önceden ıslatılmış pirinç konulur, tuz ilave edilir ve aynen pilav gibi pişirilir. İndirmeden evvel dereotu doğranır ve altı kapatılır. Demlendikten sonra servis yapılır, AFİYET OLSUN..


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder