9 Mart 2010 Salı

Kalpli Pasta









İşte karşınızda öpücük dolu kalpli pastam:) Henüz tadına bakmadık ama görüntü beni mutlu etti.. akşam da lezzet testinden geçiririz:) Pastam kakaolu kek,çikolata ganaj ve muzdan oluşuyor. Uzun zamandır bloglarda ganajın pasta içinde de kullanıldığını okuyorum, ben daha önce pasta üzeri kaplamasında kullandım, bu sefer pasta içine de kullandım uygulaması kolay oldu lezzetli olduğunu da düşünüyorum. Ganajı hazırladıktan sonra 1-2 saat bekletirseniz sürülmelik kıvama geliyor, aceleniz varsa biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletilebilir.
ÇİKOLATA GANAJ
250 ml süt kreması
250 gr küvertür çikolata
50 gr tereyağ (ben yağ kullanmıyorum, yağın daha çok parlakık versin diye kullanıldığını biliyorum, yağsız da gayet lezzetli)
Kremayı kaynamaya başlayıncaya kadar ocakta ısıtın. Kaynama aşamasında ocağı söndürüp içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yağ kullanacaksanız çikolata parçaları ile birlikte ekleyebilirsiniz.
6-8 kişilik bir pasta için bu ölçü yeterlidir. Miktarı pasta içinde kremayı ne kadar yoğun istediğinize bağlı olarak ayarlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. Sevgililer günü kurabiyeleri bizede geldi teşekkürler kızım ellerine sağlık nefis tiler.

    YanıtlaSil